Compleet feestweekend rondom jubileum HCO

drie dagen met gevarieerd programma

Hockeyclub Oirschot bestaat 75 jaar en dat willen ze weten op Sportpark Jumbo Moorland. Maar liefst drie dagen lang zorgt men voor een gevarieerd programma vol festiviteiten, waarin naast eten, drinken en muziek uiteraard ook plaats is voor hockey; recreatief maar zéker ook competitief.

door Rudi Muller (Bron: Oirschots Weekjournaal)

Op vrijdag 10 juni 2022 wordt afgetrapt met een avond die vooral de jeugd in de agenda zal noteren. Inmiddels niet alleen meer lokaal zeer gewaardeerd DJ Kruzo neemt plaats op het podium en zal er bij de club waar hij zelf in het eerste elftal speelt ongetwijfeld alles aan doen om de tent op zijn kop te zetten. Tent mag in dit geval letterlijk genomen worden, deze zal heel het weekend op het grasveld achter de kantine staan zodat ook bij slecht weer de festiviteiten gewoon doorgang kunnen vinden. De avond is 18+ en naast Kruzo zullen Lampegastuh en Smèrrig Diskjochies aanwezig zijn, een drietal acts dus die garant staan voor een stevig avondje gas geven.

Ook jongerenmiddag

Aan de A- en B-junioren is ook gedacht, zij zijn op zaterdagmiddag welkom tijdens de jongerenmiddag waarbij onder andere een pubquiz wordt georganiseerd, DJ Bas-O zal draaien en er wordt gezorgd voor een hapje en (non-alcoholisch) drankje. Dit is één van de onderdelen van dit weekend waarvoor men zich aan dient te melden via deze website. Hetzelfde geldt voor het all-star hockey deze zaterdag, waarbij oud-selectiespelers en -speelsters het tegen elkaar op zullen nemen. Voor dit onderdeel is men nog op zoek naar deelnemers, schroom dus niet om je op te geven en de stick weer eens ter hand te nemen tegen wellicht voormalig teamgenoten. De zaterdag wordt afgesloten door The Djoeks, de coverband die inmiddels zeker in Oirschot geen introductie meer behoeft.

Dames 1 kampioen?

Op zondag kan het tussen alle festiviteiten door zomaar zijn dat Dames 1 hetzelfde presteert als wat Dames 2 eerder deze maand al deed: de titel binnenhalen. Er lijkt geen mooier moment denkbaar dan tijdens het weekend waarin de club het 75-jarig jubileum viert, om op eigen bodem kampioen worden. Ondertussen kan de jongste jeugd zich deze dag vermaken met hockeyspelletjes. Op deze laatste dag is er ook ruimte ingericht voor een wat officiëler gedeelte.Tijdens de receptie zal het bestuur een kijkje geven in de historie en de toekomst van HCO en daarnaast een aantal mensen in het zonnetje zetten. Na deze receptie is een barbecue, waarvoor men zich wederom dient aan te melden, en zal coverband Lijn 7 het weekend afsluiten.

Er zijn voor elkaar

Volgens Jan-Kees Polderman is het zeer de moeite waard om jezelf te mengen in het feestgedruis, als kartrekker van het evenement is hij trots op het programma dat samen met alle vrijwilligers is gerealiseerd: “Ik denk dat er voor ieder wat wils is en dat we deze mijlpaal in de clubgeschiedenis op deze manier waardig vieren. Velen hebben hun steentje bijgedragen om alles te organiseren en als ik kijk wat bij aanvang van dat proces de bedoeling was, denk ik dat we daar goed in zijn geslaagd.” Voorzitter Sandra Voet sluit zich daarbij aan: “Naast dat het een prachtig programma is geworden, ben ik als voorzitter erg trots op het feit dat we het samen hebben gedaan. Juist die betrokkenheid, dat wij-gevoel, is zó belangrijk voor een sportvereniging. Lid zijn van een club betekent niet alleen trainen en wedstrijden spelen, het is veel meer dan dat. Het is samen lachen als je van het veld af stapt en veel plezier maken maar ook er voor elkaar zijn in moeilijkere tijden.”

Het weekend is volledig gratis te bezoeken voor zowel leden als niet-leden.

Voor sommige onderdelen van het programma moet je je vooraf aanmelden om zeker te zijn dat je mee kunt doen.